dimarts, 24 d’abril de 2012

WIMOWEH


Aquí teniu la versió de Solomon Linda(1909 – 8 October 1962), un músic Zulu de Sud- Africa, cantant i compositor de la cançó "Mbube" que després va ser el popular èxit "The Lion Sleeps Tonight".
La va gravar amb el seu grup, Evening Birds, el 1939, improvisant. Va tenir molt èxit, es veu  que va vendre més de 100.00 còpies a Sud-Africa cap al 1949. En va vendre les drets a l'estudi de gravació.

La gravació original va ser desciverta cap als anys 1959 pel musicòleg americà Alan Lomax, que la va donar al seu amic, el músic Peter Seeger, que la va rebatejar "wimoweh", que és l'americanització de l'estrofa (que diu "uyembube") en zulu. Seeger la va popularitzar amb el seu grup The Weavers.
La seva gran popularitat als EEUU a la dècada dels 50s, ha donat origen a moltes versions posteriors...inclòs la del Rei Leon.

És una cançó que pot ser exemple de com, en menys de 100 anys, una cançó pot passar a formar part del repertori "popular" a Palau-solità i qualsevol lloc del mon :  d'autor desconegut i a la vegada coneguda per tothom.Amb aquesta versió podeu cantar totes les parts, junt amb Pete Seeger.

Aquí us poso només una de les mil versions que podeu trobar al youtube...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada